Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΜια πανεύκολη συνταγή για αγαπημένο σπιτικό παρφέ κρέμα. Το φτιάχνουμε με ζαχαρούχο γάλα και αντί για φρουί γκλασέ αξιοποιούμε ό,τι γλυκά κουταλιού έχουμε στο σπίτι.
Δημήτρης Μιχαηλίδης
Υλικά
- 450 ml (2 κούπες + 1/4 κούπας) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (πολύ κρύα)
- 400 γρ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
- 2 βαζάκια από διάφορα γλυκά του κουταλιού της αρεσκείας μας, ανάμεικτα
Μυστικά
Μπορούμε να βάλουμε όποιο άλλο γλυκό κουταλιού θέλουμε, όπως γλυκό βύσσινο ή κεράσι, γλυκό καρυδάκι, γλυκό περγαμόντο, κ.λπ. Είναι ένας άλλος τρόπος να «ξεπαστρέψουμε» τα γλυκά που μας έχουν μείνει από την προηγούμενη χρονιά, αφού τώρα το καλοκαίρι θα φτιάξουμε καινούργια.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το παγωτό, ξεκινάμε στραγγίζοντας τα φρούτα από το σιρόπι τους και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε σε ένα μπολ την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να σφίξει και να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (είναι ένα στάδιο πριν γίνει σαντιγί – σε αυτό το στάδιο θα στέκεται στο κουτάλι).
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με το μίξερ για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα κομμένα φρούτα στην κρέμα μας και ανακατεύουμε απαλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενο σκεύος με καπάκι (ιδανικά ένα μεταλλικό). Αν δεν έχουμε με καπάκι, καλύπτουμε το μείγμα με λαδόκολλα που να εφάπτεται στην επιφάνειά του και από πάνω με αλουμινόχαρτο.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.
- Για να σερβίρουμε, αφήνουμε το παγωτό εκτός κατάψυξης για λίγα λεπτά, να μαλακώσει.