Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΜόνο 4 υλικά έχει αυτή η ζουμερή σοκολατόπιτα που από πάνω είναι τραγανή, ενώ στο εσωτερικό της είναι απολαυστικά υγρή, σαν σουφλέ σοκολάτας! Κι επιπλέον, δεν έχει γλουτένη!
Ζάχαρη & Αλεύρι
Υλικά
- 300 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κύβους
- 500 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 5 αυγά
- 180 γρ. (λίγο λιγότερο από 1 κούπα) ζάχαρη
- παγωτό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Μυστικά
Αν ψήσουμε παραπάνω τη σοκολατόπιτα, δεν θα βγει τόσο υγρή στο κέντρο.
Διαδικασία
- Για την εύκολη σοκολατόπιτα με 4 υλικά: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να διογκωθούν και να ασπρίσουν. Θέλουμε να γίνει μια λευκή και πολύ αφράτη κρέμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο από ένα ταψί 24 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
- Μπορούμε να σερβίρουμε τη σοκολατόπιτα και ζεστή, με μία μπάλα παγωτό σε κάθε κομμάτι.