Συνταγή: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΦίνο σοκολατένιο και δροσερό επιδόρπιο.
Υλικά
- 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 550 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- φλούδα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
Διαδικασία
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε πολύ καλά τα 350 γρ. από την κρέμα γάλακτος μαζί με την πορτοκαλόφλουδα. Προτού πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αφαιρούμε τη φλούδα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (200 γρ.) μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Την αδειάζουμε στο κρύο μείγμα κουβερτούρας και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί. Μοιράζουμε σε ποτήρια κολονάτα. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες πριν από το σερβίρισμα.