Φωτογραφία: Στεφανία Βασιλείου @TETIFLAKES
Αποθήκευση για αργότεραΜε τραγανά, καραμελωμένα φουντούκια σερβίρουμε αυτό το πλούσιο τσίζκεικ σοκολάτας.
Ζάχαρη & Αλεύρι
Υλικά
Βάση
250 γρ. μπισκότα digestive, τριμμένα σε σκόνη
125 γρ. βούτυρο τύπου soft
Κρέμα
250 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
350 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. (1/2 κούπα) ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
400 ml (2 κούπες) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Καραμελωμένα φουντούκια
70 γρ. φουντούκια
70 γρ. ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
Τρίμμα σοκολάτας
Διαδικασία
Βάση
Για να ετοιμάσουμε το τσίζκεϊκ σοκολάτας λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα τριμμένα μπισκότα μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
Το αδειάζουμε σε μια ταρτιέρα ή φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ. και το στρώνουμε ομοιόμορφα, έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος.
Πιέζουμε με την παλάμη μας πολύ καλά προς τα κάτω, να γίνει μια συμπαγής βάση.
Κρέμα
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων* και αφήνουμε κατά μέρος.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το μαλακωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα αφράτο, μαλακό και κρεμώδες μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί.
Την αδειάζουμε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μια ελαστική σπάτουλα, έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου, απλώνοντάς την ομοιόμορφα και ισιώνοντας την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο για 2-4 ώρες.
Καραμελωμένα φουντούκια
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και λιώνουμε τη ζάχαρη, ρίχνοντάς τη λίγη λίγη.
Παράλληλα, έχουμε βάλει τα φουντούκια στον φούρνο να ζεσταθούν.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη και γίνει καραμέλα, προσθέτουμε τα ζεστά φουντούκια και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να καραμελώσουν από όλες τις πλευρές.
Τα αδειάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Έπειτα, τα σπάμε σε μικρότερα κομμάτια και τα κοπανίζουμε ελαφρώς στο γουδί.
Σερβίρουμε το τσίζκεϊκ με τα καραμελωμένα φουντούκια και το τρίμμα σοκολάτας.