Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΜια λαχταριστή και εύκολη σοκολατόπιτα, κλεισμένη σε τραγανό φύλλο σφολιάτας.
Ζάχαρη & Αλεύρι
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
180 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
100 γρ. τυρί κρέμα ή φρέσκο ανθότυρο
130 γρ. βούτυρο αγελάδας, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
200 γρ. (1 1⁄2 κούπα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
1 αυγό για επάλειψη, ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας γάλα
Διαδικασία
Για την σοκολατόπιτα με σφολιάτα ξεκινάμε και στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και, αφού αφρατέψουν, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι.
Προσθέτουμε το τυρί και τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη για 20 λεπτά.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση.
Καλύπτουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Πιέζουμε να κολλήσει στην περιφέρεια (τη βρέχουμε και με λίγο νερό) και κόβουμε όσο περισσεύει.
Αλείφουμε την επιφάνεια με το μείγμα αυγού-γάλακτος και χαράσσουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 40-45 λεπτά.