Κείμενο: Άγγελος Ρέντουλας
Ινδικό μείγμα μπαχαρικών είναι το γκάραμ μασάλα, που ταιριάζει πολύ σε ψητά κρεατικά, όπως κοτόπουλο ή σουβλάκια αρνιού. Το βρίσκουμε σε καλά μπαχαράδικα, αλλα μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι ανακατεύοντας σε ίσες δόσεις, τριμμένα: μαύρο και λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, κανέλα, κύμινο, καρδάμωμο, αστεροειδή γλυκάνισο και κόλιανδρο. Μετά, καβουρδίζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι), για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν τα μπαχαρικά το άρωμά τους. Το μείγμα το φυλάμε, αφού κρυώσει σε βάζο με καπάκι. Με αυτό πασπαλίζουμε τα κρεατικά μας κατά το ψήσιμο, όπως επίσης και πίτες σουβλακιού. Μπορούμε επίσης να το χρησιμοποιήσουμε στο μαριναρισμα των κρεατικών προτού το ψήσουμε.