Κείμενο: Άγγελος Ρέντουλας
Χθες αποφάσισα να (ξανα)φτιάξω τον εκπληκτικό σολομό στον φούρνο με σάλτσα μυρωδικών. Είχα και ωραία σπαράγγια και είπα να τα κάνω στο τηγάνι με λίγο νερό και ελάχιστο λάδι, αντί άλλης σαλάτας. Καθαρίζοντας τα καρότα και τα σπαράγγια με το ξεφλουδιστήρι (peeler), διαπίστωσα το εξής: οι λωρίδες από τις φλούδες των λαχανικών (ειδικά από τα σπαράγγια που είναι πολύ λεπτές) «τυλίγονταν» γύρω από τις λεπίδες του εργαλείου δυσχεραίνοντας το καθάρισμα, αφού με ανάγκαζαν να σταματάω, να τις βγάζω και μετά να συνεχίζω με το ξεφλούδισμα.
Είδα και απόειδα και έκανα το εξής: Έριξα λίγο λάδι στις λεπίδες και έτσι οι φλούδες γλιστρούσαν πιο εύκολα και δεν έμεναν τυλιγμένες γύρω τους. Χρειάστηκε να επαναλάβω 2-3 φορές μέχρι να τελειώσω το καθάρισμα. Απλό αλλά χρήσιμο.