Κείμενο: Αντωνια Παππά
Ο παραγωγός του πρέπει να έχει πείσμα...
Ένα από τα πιο ακριβά προϊόντα στον κόσμο θεωρείται το τυρί από γάλα γαϊδούρας. Η τιμή του ενός κιλού μπορεί να φτάσει (και να ξεπεράσει) τα 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο www.independent.co.uk παράγεται μόνο σε μια φάρμα στη Σερβία. Ο κτηνοτρόφος Slobodan Simić ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια την εκτροφή του πεισματάρικου ζώου και σήμερα η φάρμα του φιλοξενεί περίπου 300 ζώα.
Το τυρί αυτό παρουσιάζεται ως ένα προϊόν με μεγάλη διατροφική αξία καθώς έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και ωμέγα 3 λιπαρά. Η φουσκωμένη τιμή του μπορεί να δικαιολογηθεί αν σκεφτούμε ότι για να παραχθεί ένα λίτρο τυρί χρειάζονται 25 λίτρα γάλακτος γαϊδούρας- αναλογία εξωφρενική.