Κείμενο: Αντωνια Παππά
Για δυο μέρες αστεράτοι σεφ, καταξιωμένοι pastry chefs και ένας σομελιέ ένωσαν τις δυνάμεις τους αποκλειστικά για τη Nespresso, παντρεύοντας αρμονικά τα αρώματα των εκλεκτών ποικιλιών καφέ με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής κουζίνας.
Ο sommelier, Απόστολος Πλαχούρας
Ο chef, Άγγελος Λάντος και ο pastry chef, Στέλιος Παρλιάρος
Ο Άγγελος Λάντος, σεφ στη Σπονδή και ο Έκτορας Μποτρίνι, σεφ στα Etrusco και Botrini’s, παρουσίασαν δύο πιάτα: μοσχαράκι γάλακτος φάρμας με ζωμό με μελίλωτο και σαμπαγιόν Nespresso Roma και χτένια Ιονίου με υφές από καρότο και passion fruit με νύξεις Nespresso Dharkan. Παράλληλα ο sommelier Απόστολος Πλαχούρας καθοδήγησε τους καλεσμένους στο ταίριασμα των πιάτων με το ιδανικό κρασί, απογειώνοντας τις γεύσεις. Στη συνέχεια, ετοιμάστηκε το επιδόρπιο από τον Στέλιο Παρλιάρο και τον Δημήτρη Χρονόπουλο.
Όσοι συμμετείχαν στο Atelier Nespresso, που φιλοξενήθηκε για 2 μέρες στην Αθήνα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρασκευή των πιάτων αλλά και να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς. Το γεγονός έκλεισε με τη γευσιγνωσία μοναδικών ποικιλιών καφέ. Η αρωματοποιός, Έφη Τσιρογιάννη, μας έδειξε πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε την αίσθηση της όσφρησης και να αναγνωρίζουμε τις βασικές αρωματικές ομάδες. Δοκιμάσαμε τη σειρά Explorations 2 που περιλαμβάνει δύο εξαιρετικά σπάνιους καφέδες, τους Ethiopia Yirgacheffe και Colombia Aguadas.