Κείμενο: Αντωνια Παππά
Σπουδαίες μαγειρικές με εκλεκτά προϊόντα και μοναδικούς καλεσμένους.
Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου διαλέξαμε να παρακολουθήσουμε ένα από τα σεμινάρια μαγειρικής της Ντίνας Νικολάου στο γαστρονομικό πολυχώρο YOLENI'S. Το μενού, ερωτικό και ... αφροδισιακό λόγω της ημέρας ξεκίνησε με αυγοτάραχο «Τρικαλινός» σερβιρισμένο με ζεστά και κρύα αχλάδια, ένα πιάτο όπου η γλύκα των φρούτων αναδείκνυε με έναν μοναδικό τρόπο τη ξεχωριστή γεύση του αυγοτάραχου. Το μάθημα, μάλιστα, παρακολούθησε και ο ίδιος ο κος Τρικαλινός, μυώντας μας στα μυστικά που κρύβει το εκλεκτό προϊόν του. Στη συνέχεια, περάσαμε στο κυρίως πιάτο, το μοσχαρίσιο φιλέτο με πικάντικη σάλτσα τσίλι, γιατί, όπως είπε και η σεφ, «ο έρωτας είναι πικάντικος». Εξαιρετικό πιάτο με αντιθέσεις καθώς το φιλέτο συνοδεύτηκε από σάλτσα γιαουρτιού με μπόλικο φρέσκο κρεμμυδάκι. Για το τέλος, η Ντίνα Νικολάου είχε ετοιμάσει μους σοκολάτας γαρνιρισμένη με κόκκινα φρούτα - πώς αλλιώς θα τελείωνε ένα γεύμα αφιερωμένο στους ερωτευμένους;
Τα σεμινάρια συνεχίζονται με διαφορετικό θέμα κάθε φορά, ανάλογα με την επικαιρότητα. Το ενδιαφέρον, εκτός από τα μαθήματα μαγειρικής, είναι και η γνωριμία με διάφορα προϊόντα την οποία αναλαμβάνουν οι παραγωγοί τους.
Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια θα βρείτε εδώ.