Κείμενο: Νικολέτα Μακρυωνίτου
Μπροστά στη θάλασσα, στη Φτελιά, εκτυλίσσεται ένα νέο κόνσεπτ... α λα παλαιά. Μπορεί το όνομα του Γιώργου Βενιέρη να είναι συνδεδεμένο με κουζίνες πιο εξωτικές και περίπλοκες τεχνικές, όμως εδώ ο σεφ υπογράφει ένα αναπάντεχο μενού, που παραπέμπει στις παλιές καλές ταβέρνες. Για αρχή, η πρώτη ύλη προέρχεται από περιοχές σε εμβέλεια 77 μιλίων από τη Μύκονο, αγκαλιάζοντας έτσι όλο το Αιγαίο. Το 60% των λαχανικών που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα τους είναι δικής τους παραγωγής, ενώ η εποχικότητα των υλικών τηρείται αυστηρά. Στις μαγειρικές δεν χρησιμοποιείται ζάχαρη, αλλά μέλι, πετιμέζι κ.ά., και οι τεχνικές είναι απλές, παραδοσιακές (βλ. κάρβουνα, ξυλόφουρνος). Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα του μενού είναι η σκορδαλιά με φρέσκα βότανα, η μακαρονάδα με κιμά προβατίνας και ξινότυρο, η μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα και η μελόπιτα. Τηρουμένων των αναλογιών, οι τιμές είναι σχετικά προσιτές, τουλάχιστον για Μύκονο (35-40 €/άτομο).
Φάρμα, Φτελιά, Μύκονος, Τ/22890-72.361.