Μαθήματα μαγειρικής στη βεράντα του Μολύβου από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου, εκδηλώσεις μετά μουσικής και τοπικών προϊόντων στην αμμουδιά, γνωριμία με το θαλασσινό αλάτι των αλυκών της Καλλονής και του Πολιχνίτου, γευσιγνωσίες ελαιολάδου και άλλα πολλά περιλάμβανε το πρώτο Lesvos Food Fest. Διοργανώθηκε από το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου και πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 16 Ιουλίου. Ήταν μία ακόμα πρωτοβουλία που έλαμψε χάρη στη συμβολή και στον ενθουσιασμό της τοπικής κοινωνίας, αφού και εδώ, όπως και σε ανάλογα γαστρονομικά φεστιβάλ του Αιγαίου, η συμμετοχή εθελοντών (100 παρακαλώ!) ήταν το αλατοπίπερο που νοστίμεψε τις δράσεις των διοργανωτών. Αποκορύφωμα οι μαγειρικές δράσεις στις αυλές τεσσάρων σπιτιών του Μολύβου, όπου προκομμένες γυναίκες της γειτονιάς άνοιξαν τα σπίτια τους για να δείξουν στους επισκέπτες τις συνταγές και πώς φτιάχνονται οι γιουφκάδες (τοπική χυλοπίτα), οι χάχλες (καλαθάκια από ζυμωμένο τραχανά), τα βραστά αμυγδαλωτά και το χειροποίητο κριθαράκι. Το ούζο με μεζέ είχε την τιμητική του και προσφέρθηκε σε 35 επιχειρήσεις σε Μόλυβο, Πέτρα, Εφταλού, Βαφειό και Συκαμιά κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Και του χρόνου!