Κείμενο: Καλλιόπη Πατέρα
Γιορτάζουµε τα 10 χρόνια έκδοσης του Γαστρονόµου και απονέµουµε τα ένατα κατά σειρά Βραβεία Ποιότητας.
Στη γιορτή µας πρωταγωνιστές είναι, όπως κάθε χρόνο, οι άνθρωποι του µόχθου και της δηµιουργίας. Οι άνθρωποι που µε τη δουλειά τους, τις ιδέες τους, την εντιµότητα και τη δηµιουργικότητά τους σηκώνουν στους ώµους τους την ελληνική παραγωγή τροφίµων. Ανάµεσά τους, µικροί παραγωγοί, ατοµικές επιχειρήσεις που απαντούν στις αντιξοότητες της εποχής µε σκληρή προσωπική εργασία και υψηλή ποιότητα. Μεσαίες επιχειρήσεις που ανανεώνονται, καινοτοµούν, δεν πτοούνται από τις δυσκολίες, παράγουν και συµβάλλουν στην ανάπτυξη των επαρχιών. Μεγάλες επιχειρήσεις που συµβάλλουν στην οικονοµία της πατρίδας γενικότερα. Εταιρείες που εξάγουν προϊόντα αλλά και ιδέες. Για πρώτη φορά φέτος βραβεύουµε εστιατόρια. Και η επιλογή µας συνδέει το καλό φαγητό µε τη φήµη της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό.