Κείμενο: Καλλιόπη Πατέρα
Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν ελαιοποιούν τις άγουρες ελιές. Αλλά κάτι παραπάνω ξέρουν οι παραγωγοί μας... Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε πέντε, σχετικά νέα στην αγορά, αγουρέλαια, που θα «ανεβάσουν» τα φαγητά του σαρακοστιανού τραπεζιού:
Ελαιών Σκούρτη: δυνατό κορινθιακό αγουρέλαιο με πράσινα αρώματα και έντονο σώμα.
Olea Tree: από χονδροελιές Χαλκιδικής, έντονα φρουτώδες και πράσινο.
Greek Artisan: από ελιές Χαλκιδικής επίσης, έντονο, φρουτώδες και ισορροπημένο αγουρέλαιο.
Ευώνυμον Apia: μεσσηνιακή κορωνέικη ελιά, αρωματικό και ισορροπημένο.
Cretanthos: κρητική κορωνέικη ελιά, με ήπια πικράδα και δυνατό σώμα.
Αγουρέλαιο Μονεμβασιάς: ήπιο και πιο γλυκόπιοτο. Από τα γνωστά μας παλιότερα αγουρέλαια δοκιμάστε το Fresh της Gaea, τον σπαρτιάτικο Λίθο, το Πρωτόλαδο του Στατήρα, το μυκηναϊκό Elawon, το Yanni’s Olive Grove της Χαλκιδικής, το Αγουρέλαιο του Γλιγλή από τη Μυτιλήνη. Θυμηθείτε, όμως, ότι το αγουρέλαιο κρατάει μερικούς μόνο μήνες μετά την ελαιοποίηση. Εννοείται ότι δεν χαλάει μετά, απλώς γίνεται... απλό ελαιόλαδο.
Βρήκαμε τα αγουρέλαια Ελαιών Σκούρτη, Αγουρέλαιο Μονεμβασιάς και Greek Artisan στα σούπερ μάρκετ Θανόπουλος
Cretanthos: 4 εποχές
Οlea Tree: 4 εποχές, Πανδαισία, Βιολογική αγορά, Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης
Ευώνυμον: Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής