Κείμενο: Νικολέτα Μακρυωνίτου
Μέσα στον Ιούνιο άνοιξε το Avant Garden, ακριβώς απέναντι από το Θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη, σε μια καταπράσινη αυλή. Εμπνευστής και ιδιοκτήτης ο νεαρός σεφ Κωνσταντίνος Μπουραντάς, με θητεία, μεταξύ άλλων, σε πεντάστερα ξενοδοχεία της Σαντορίνης, στο σαντορινιό Κουκούμαυλο και με stages σε μισελενάτες κουζίνες της Αυστρίας, του Παρισιού και του Λονδίνου. Μια πρώτη νόστιμη γεύση: σαλάτα μυρωδικών με λούζα, τραγανά κρεμμύδια, ραπανάκια, κρουτόν, χούμους. Ριζότο παντζάρι, νεροκάρδαμο, βολάκι Άνδρου, καρύδια, αριάνι. Μυλοκόπι σπανακοριζότο, πιπερόριζα, ταραμάς. Συμπαθητική λίστα κρασιών, που όμως χρειάζεται μια τονωτική κυκλαδίτικη ένεση και ίσως πιο τολμηρό χαρακτήρα.
Avant Garden, Ερμούπολη, Σύρος, Τ/22810-79.416.