Υλικά
- 3 ψαρονέφρια (περίπου 600 γρ.), σε φέτες πάχους περίπου 1,5 εκ.
- 2 μέτριες σελινόριζες (περίπου 1.300 γρ.), καθαρισμένες και λεπτοκομμένες
- τα φύλλα από 3 - 4 κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει)
- 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 250 ml χυμός πορτοκαλιού
- 30 - 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε το σκόρδο και τις σελινόριζες. Σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε το χυμό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λαχανικό.
Ξεσκεπάζουμε, βάζουμε ανάμεσα στα κομμάτια της σελινόριζας το κρέας και μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι και τα φύλλα σέλινου, ανακατεύουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Συνοδεύουμε με ψωμί της αρεσκείας μας.
Στο ποτήρι
Chardonnay βαρελάτο.