Αλεύρωμα με καλαμποκάλευρο, πέρασμα μόνο από ασπράδια και μετά από «γαλέτα» από τριμμένα αμύγδαλα και κουάκερ είναι τα μυστικά αυτού του ξεχωριστού πανέ.
Υλικά
- 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους περίπου 3 εκ.
- 4 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
- 2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 4 ασπράδια αυγών
- 6 κουτ. σούπας νιφάδες βρόμης + 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με την πάπρικα και αλατοπίπερο. Σε ένα άλλο χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα, να αφρατέψουν. Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη με τα αμύγδαλα. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Περνάμε το κοτόπουλο πρώτα από το καλαμποκάλευρο, μετά από το ασπράδι και τελευταία από το μείγμα βρόμης – πρέπει να καλυφθεί καλά. Τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου (σε δόσεις) για 3-4 λεπτά, να ροδίσουν. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.
Στο ποτήρι μας μια σταρένια μπίρα.