Υλικά
1 κιλό χοιρινή σπάλα, σε κύβους 3-4 εκ.
2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
2 φύλλα δάφνης
200 ml ξηρό κόκκινο κρασί
2 κουτ. σούπας κόλιανδρος ξερός
1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο
50 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε 250 ml νερό, αλατοπίπερο, το σκόρδο και τη δάφνη και μαγειρεύουμε για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Αφαιρούμε το σκόρδο και τη δάφνη και ρίχνουμε τον κόλιανδρο και το κύμινο. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και περιχύνουμε με το κρασί. Προσέχουμε πολύ, γιατί η φωτιά είναι δυνατή και θα αρχίσει αμέσως να κοχλάζει. Μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί.
Συνοδεύουμε με πλιγούρι, που ετοιμάζουμε ως εξής: Ζεσταίνουμε 70 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 250 γρ. πλιγούρι και 50 γρ. φιδέ για 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε 500 ml νερό και 3 ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει όλα τα υγρά. Σκορπίζουμε 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλατοπίπερο και όσο χυμό λεμονιού θέλουμε.