Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Υλικά
- 100 γρ. σκόνη μουστάρδας -σιναπάλευρο- στα ράφια μπαχαρικών, σε σούπερ μάρκετ
- 25 γρ. σιναπόσποροι (προαιρετικά)
- 2 - 3 πρέζες λευκό πιπέρι, τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς (κιτρινόριζα, που βρίσκουμε στα μπαχαράδικα), προαιρετικά
- 1 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
- 3 κουτ. σούπας νερό χλιαρό
- 1 - 2 πρέζες ζάχαρη
- 2 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξίδι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το ξίδι) και τα μουλιάζουμε στο χλιαρό νερό για περίπου 20 λεπτά. Στο διάστημα αυτό «φουσκώνουν» και δεν χρειάζονται παρά λίγο ανακάτεμα. Έπειτα προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι. Χτυπάμε τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα. Μπορούμε, αν θέλουμε, να την αρωματίσουμε με κάποιο μυρωδικό, όπως σχοινόπρασσο ή μυρώνι, που το ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, και έπειτα σουρώνουμε τη σάλτσα.