Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Υλικά
- 1 συσκευασία Χωριάτικο Φύλλο Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη
- 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου ψητό ή βραστό, ψιλοκομμένο
- 5 αυγά βρασμένα και ψιλοκομμένα
- 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα
- 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ανθότυρο (τριμμένο)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 7 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Διαδικασία
Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τα αυγά, τη γραβιέρα, το ανθότυρο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
Κόβουμε τα 6 Xωριάτικα Φύλλα Ολικής Αλεσης Χρυσή Ζύμη στη μέση, κατά μήκος. Απλώνουμε σε κάθε φύλλο 3 κουταλιές της σούπας γέμιση και τυλίγουμε σφιχτά το κάθε φύλλο σε φλογέρα. Τα τακτοποιούμε στη λαμαρίνα με την ένωση προς τα κάτω, τα λαδώνουμε με ένα πινέλο και τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες νερό. Ψήνουμε τις φλογέρες στη μεσαία σχάρα για 30 - 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.