Υλικά
- 1 πακέτο Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη 450 γρ.
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο, για το άλειμμα των φύλλων
Για τη γέμιση
- 185 γρ. βούτυρο μαλακό
- 185 γρ. ζάχαρη άχνη
- 185 γρ. αμύγδαλα σε πούδρα
- 45 γρ. αλεύρι
- 3 αυγά
- 2 - 3 κ. σούπας λικέρ αμαρέτο
- 75 γρ. αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα και λίγα για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τα αμύγδαλα σε πούδρα, το αλεύρι και τα αυγά για 2- 3 λεπτά. Ρίχνετε το λικέρ και τα αμύγδαλα φιλέ και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση (κάθετα), αλείφετε ένα κομμάτι φύλο με βούτυρο και βάζετε ένα κουτάλι γέμιση. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, (σαν μπουρεκάκι) κλείνοντας τις άκρες προς τα μέσα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα. Πασπαλίζετε τα πιτάκια με αμύγδαλο φιλέ και τα αραδιάζετε σε καλά βουτυρωμένα ταψιά. Ψήνετε για περίπου 20 - 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλετε, πριν τα σερβίρετε τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.