Κείμενο: Γαστρονόμος
Πασπαλίζετε με το κατσικίσιο τυρί και ψήνετε για 20 - 25 λεπτά περίπου
Υλικά
- 1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη, 450 γρ.
- 300 γρ. χόρτα διάφορα (σπανάκι, πράσα, σέλινο, παντζαρόφυλλα, φινόκιο ή καυκαλήθρες, μυρώνια, λάπατα, σταμναγκάθι)
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι
- 80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 100 γρ. κατσικίσιο τυρί (ή φέτα ή ξυνομυζήθρα θρυμματισμένη)
- 100 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ψιλοκόβετε τα χόρτα και τα σοτάρετε για 3 - 4 λεπτά με 2 κ. σούπας ελαιόλαδο. Τα αφήνετε να κρυώσουν και προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες.
Απλώνετε ένα φύλλο κρούστας σε καλά λαδωμένο παραλληλόγραμμο ταψί. Λαδώνετε την επιφάνεια και πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Ακουμπάτε το δεύτερο φύλλο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Γυρνάτε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και στο τελευταίο φύλλο απλώνετε τα χόρτα με τις λιαστές ντομάτες. Πασπαλίζετε με το κατσικίσιο τυρί και ψήνετε για 20 - 25 λεπτά περίπου.
Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!