Τα πουγκιά είναι γεμάτα με πλούσια και λαχταριστή κιμά.
Υλικά
- 1 συκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
- 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα
- 40 ml ελαιόλαδο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- σχοινόπρασο (προαιρετικά, για να δέσουμε τα πουγκιά)
Διαδικασία
Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 30 ml από το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κανέλα και αλατοπίπερο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε. Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο και το αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι. Καλύπτουμε με δεύτερο φύλλο και κόβουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς 5 ισομεγέθεις λωρίδες. Μετά κόβουμε κάθετα 7 ισομεγέθεις λωρίδες, δημιουργώντας τετράγωνα περίπoυ 6 x 6 εκ. Συνολικά θα έχουμε 30 τετράγωνα. Γεμίζουμε το καθένα με 1-2 κουτ. γλυκού από τη γέμιση και ενώνουμε τις 4 άκρες, πιέζοντάς τες με τα δάχτυλά μας ώστε να φτιάξουμε ένα σχήμα σαν πουγκί. Δένουμε με το σχοινόπρασο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα πουγκιά, σε δόσεις, για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
Σημείωση: Με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε επιπλέον δόσεις ή να το φυλάξουμε στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.