Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Υλικά
- 1 συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα 2
- οι καρδιές από 5 αγκινάρες, κομμένες στα 2 (τις βάζουμε σε μπολ με νερό και χυμό λεμονιού, μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε)
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 - 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα, ή 1/2 κουτ. σούπας ξερό, κοπανισμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Λαδώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα, απλώνουμε και τα 2 φύλλα σφολιάτας Xρυσή Ζύμη, το ένα πάνω στο άλλο, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα και τα πιέζουμε να κολλήσουν. Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία ώστε να φουσκώσει ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Κόβουμε τις καρδιές αγκινάρας σε λεπτές φέτες πάχους 2 - 3 χιλ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια, τις φετούλες αγκινάρας, το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στην μισοψημένη βάση και την στρώνουμε ομοιόμορφα.Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.