Υλικά
- 1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη, 450 γρ.
- 600 γρ. κατίκι Δομοκού
- 2 αυγά
- 2 κουτ. σούπας βασιλικός ξερός
- 20 ντοματάκια λιαστά (διατηρημένα σε λάδι), καλά στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
- 50 ml ελαιόλαδο (για το λάδωμα των φύλλων)
- 1 κουτ. σούπας μαυροκούκι (για το πασπάλισμα)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το κατίκι με τα αυγά, τις λιαστές ντομάτες, τον βασιλικό και αλατοπίπερο.
Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα αλείφουμε επιμελώς με ελαιόλαδο. Κόβουμε το καθένα κατά μήκος της μακριάς του πλευράς σε 3 λωρίδες. Βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στην άκρη κάθε λωρίδας (στη στενή πλευρά της) και τυλίγουμε σε ρολό, διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση. Τακτοποιούμε τα ρολάκια στο ταψί, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο στην επιφάνεια και τα πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.