Υλικά
- 1 συσκευασία Σφολιάτα βουτύρου Χρυσή Ζύμη, 850 γρ.
- 150 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 150 γρ. κιμάς αρνίσιος
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο και καλά στραγγισμένο από τα υγρά του
- τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 150 γρ. ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, καλά στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας σουμάκ
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό (αυξομειώνουμε την ποσότητα ανάλογα με το γούστο μας)
- 1/2 κουτ. γλυκού τσιμένι, σε σκόνη (είναι το μπαχαρικό του παστουρμά και το βρίσκουμε επίσης και ως μοσχοσίταρο ή τριγωνέλλα στα μπαχαράδικα)
- 30 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 αυγό (για το άλειμμα)
Διαδικασία
Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά (εκτός από το αυγό) και τα ζυμώνουμε καλά. Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας. Κόβουμε το καθένα σε 10 μικρά παραλληλόγραμμα φύλλα (με διαστάσεις περίπου 14 x 8 εκ.). Γεμίζουμε κάθε ατομικό φύλλο με 1 κουτ. σούπας από το μείγμα του κιμά. Διπλώνουμε και κλείνουμε τα πιτάκια, δίνοντάς τους σχήμα μισοφέγγαρου. Πιέζουμε καλά τις άκρες των φύλλων ώστε να κολλήσουν και να εγκλωβίσουν τη γέμιση. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό μέχρι να αφρίσει. Τακτοποιούμε τα πιτάκια στο ταψί, τα αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.