Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Υλικά
- 1 συσκευασία Χωριάτικο Φύλλο Χρυσή Ζύμη
- 1.200 γρ. κρεμμύδια, σε φετάκια
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το ταψί
- 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
- 1½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, καλά κοπανισμένος
- αλάτι και πιπέρι
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 100 γρ. ανθότυρο
Διαδικασία
Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
Γέμιση: Σε ευρύχωρο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 5 -6 λεπτά, μέχρι να αχνιστούν και να ξανθύνουν χωρίς να μαυρίσουν. Τα αλατοπιπερώνουμε, αρωματίζουμε με το σπόρο μάραθου και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τα τυριά και ανακατεύουμεμα αμαμειχθούν.
Κρεμμυδόπιτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι. Απλώνουμε τα μισά χωριάτικα φύλλα Χρυσή Ζύμη σε λεία επιφάνεια και τα αλείφουμε επιμελώς με ελαιόλαδο. Τα στρώνουμε στο ταψί, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα Χρυσή Ζύμη, τα αλείφουμε επιμελώς και καλύπτουμε την επιφάνεια. Κόβουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν και αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι, Χαράσσουμε ελαφρώς σε κομμάτια και ψήνουμε για περίπου για 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει.