Εντυπωσιάζει και λόγω εμφάνισης και λόγω γεύσης...
Υλικά
- 1 συσκευασία Καταϊφι Χρυσή Ζύμη, 500 γρ.
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 100 γρ. κουκουνάρια
Για το κοτόπουλο
- 1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (κάθε φιλέτο το κόβουμε σε 4 φέτες)
- 400 ml ζωμός κότας
- 500 γρ. κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
- 2 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 50 ml ελαιόλαδο
- 500 γρ. λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
- 120 ml κονιάκ
- 100 γρ. κατίκι Δομοκού
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Σε ένα ταψί με διάμετρο 32 εκ. απλώνουμε το φύλλο και το αφρατεύουμε με τα χέρια μας. Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε ομοιόμορφα το φύλλο. Ρίχνουμε το κουκουνάρι και αλατοπίπεροκαι ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Ξεφουρνίζουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε σκεύος στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, αλατοπίπερο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κονιάκ και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το εστραγκόν, τη ρίγανη και τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Ανακατεύουμε το κατίκι με το γιαούρτι, το ρίχνουμε στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθεί με την υπόλοιπη σάλτσα. Αδειάζουμε στη βάση κανταΐφι το κοτόπουλο με τη σάλτσα, τακτοποιούμε όμορφα και σερβίρουμε.