Υλικά
- 1 συσκευασία Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
- 1 κιλό ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 120 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
- 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 1 εκ.
- 150 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
- 1 κρόκος αυγού (αραιωμένος με 2 κουτ. σούπας νερό)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το δεντρολίβανο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ και να μελώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι, να στραγγίξουν τα περιττά λάδια. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε τα δύο φύλλα κουρού και τα αλείφουμε με το μείγμα γιαουρτιού. Κόβουμε το καθένα σε 10 μικρά παραλληλόγραμμα φύλλα (με διαστάσεις περίπου 14 x 8 εκ.). Γεμίζουμε κάθε ατομικό φύλλο με 1 κουτ. σούπας από το μείγμα κατά μήκος της μακριάς πλευράς και τυλίγουμε σε ρολό, όπως τα κρουασάν. Πιέζουμε τις άκρες με τα δάχτυλά μας ώστε να κολλήσουν και να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
Τακτοποιούμε τα κοτοπιτάκια στο ταψί, τα αλείφουμε με τον κρόκο στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.