Υλικά
- 1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη, 450γρ
- 300 γρ. λιαστές ντομάτες (διατηρημένες σε λάδι), καλά στραγγισμένες και χοντροκομμένες
- 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 500 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε λεπτές φέτες (πάχους 3-4 χλστ.)
- 1 κρόκος αυγού, αραιωμένος με 2 κουτ. σούπας νερό (για το άλειμμα της επιφάνειας των ρολών)
Για το κονφί γαλοπούλας
- 1.200-1.300 γρ. φιλέτο από στήθος γαλοπούλας (περίπου 2 φιλέτα)
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουτ. σούπας ξερό
- 2 φύλλα αρμπαρόριζας ή εστραγκόν (αντικαθιστούμε με 1 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό) 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση περίπου 350 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το λάδι (θέλουμε το λάδι να τα σκεπάζει, γι’ αυτό μπορεί να χρειαστούμε λίγο λιγότερο ή περισσότερο), τα αρωματικά και το σκόρδο και σκεπάζουμε με το καπάκι. Σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να γίνει η γαλοπούλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γαλοπούλα να κρυώσει μέσα στο λάδι για 30-40 λεπτά. Βγάζουμε τα φιλέτα και τα σκουπίζουμε ελαφρά με απορροφητικό χαρτί. Τα βάζουμε σε ξύλο κοπής και κόβουμε το καθένα στη μέση, κατά μήκος της μακριάς τους πλευράς.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C και λαδώνουμε ελαφρά ένα μέτριο ταψί.
Απλώνουμε σε λεία επιφάνεια 3 φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο, αλειμμένα το καθένα ξεχωριστά με λίγο από το ελαιόλαδο όπου μαγειρέψαμε τη γαλοπούλα. Απλώνουμε στο κέντρο των φύλλων τα 2 κομμάτια φιλέτου, το ένα μετά το άλλο κατά μήκος της μακριάς πλευράς, σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα από τα ντοματάκια, τον βασιλικό και τη μοτσαρέλα και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό, διπλώνοντας τις κοντές πλευρές του φύλλου προς τα μέσα για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση. Βάζουμε το ρολό στο ταψί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά, σχηματίζοντας άλλο ένα ρολό. Αλείφουμε την επιφάνεια των ρολών με τον κρόκο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.