Στα δικά μας σάντουιτς χρησιμοποιούμε εμβληματικά προϊόντα της χώρας όπως το σαλάμι Λευκάδας και το νιβατό.
Υλικά
- 1/2 φραντζόλα χωριάτικο ψωμί
- λάδι
- 80 γρ. νιβατό (λευκό, αλειφώδες θεσσαλικό τυρί - σε ορισμένα μπακάλικα- εναλλακτικά βάζουμε κατίκι)
- 5-6 λεπτές ροδέλες φρέσκιας ντομάτας
- 120 γρ. φέτες από σαλάμι Λευκάδας
- 2 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
Διαδικασία
Ανοίγουμε τη φραντζόλα και αφαιρούμε λίγη ψίχα από το εσωτερικό της. Αλείφουμε το εσωτερικό της μιας πλευράς με λάδι και μία πλούσια στρώση νιβατού και από πάνω βάζουμε τις ροδέλες της ντομάτας και απλώνουμε τις φέτες από το σαλάμι Λευκάδας. Ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας με το ελαιόλαδο και το θυμάρι, απλώνουμε στο εσωτερικό της άλλης πλευράς του ψωμιού και κλείνουμε το σάντουιτς.