Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- ζύµη για 1 φοκάτσια, ανοιγµένη σε ρηχό ταψί
- 90 γρ. µπέικον, χοντροκοµµένο
- 10 φύλλα βασιλικού, χοντροκοµµένα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας τριµµένη παρµεζάνα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C (σκάλα 7 στο γκάζι). Όταν η ζύμη φουσκώσει για δεύτερη φορά, απλώνουμε διάσπαρτο το μπέικον από πάνω και το πιέζουμε με δύναμη μέσα στη ζύμη. Πιέζουμε ένα κομμάτι βασιλικό σε κάθε εσοχή. Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει.