Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΑλεύρι, αυγό, δύο τυριά και μια τοστιέρα τι μας κάνουν; Μια εύκολη τυρόπιτα που φτιάχνεται γρήγορα και σερβίρεται ζεστή-ζεστή.
Δημήτρης Μιχαηλίδης
Υλικά
60 γρ. (1/2 κούπα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μεσαίο αυγό
180 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
70 γρ. κασέρι, τριμμένο
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε την τυρόπιτα στην τοστιέρα με φέτα και κασέρι ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αυγό.
Προσθέτουμε τη φέτα και το κασέρι, τον δυόσμο και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν μια μπαλίτσα.
Την τοποθετούμε στο κέντρο μιας μεγάλης λαδόκολλας και πιέζουμε με την παλάμη μας να γίνει επίπεδη, δίνοντάς της παραλληλόγραμμο σχήμα.
Σκεπάζουμε την τυρόπιτα με τις άκρες της λαδόκολλας, φτιάχνοντας ένα πακετάκι.
Τοποθετούμε την τυρόπιτα, έτσι όπως είναι τυλιγμένη στη λαδόκολλα, σε προθερμασμένη τοστιέρα και την ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε την τυρόπιτα για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε την τυρόπιτα αμέσως.