Η Ελένη Αλεξοπούλου από το Αιγάλεω έφτιαξε γρήγορα και εύκολα τυροπιτάκια.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 1000 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 40 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. μαργαρίνη
- 130 γρ. γιαούρτι
- 150-200 γρ. νερό ζεστό
- 1 κουτ. γλυκού μαγιά σε σκόνη (ή 20 γρ. νωπή μαγιά)
- 2 αυγά
Για τη γέμιση
- 500 γρ. φέτα
- 80 γρ. κίτρινο σκληρό τυρί, τριμμένο
- 2 αυγά
- λίγο μοσχοκάρυδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- σουσάμι, για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Κόβουμε τη μαργαρίνη σε κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την μαργαρίνη και τρίβουμε με τα χέρια ώστε να σχηματιστεί μια «ψιχουλιασμένη» άμμος. Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το νερό και ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με το χέρι, προσθέτουμε το κίτρινο τυρί, τα αυγά, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και ανακατεύουμε. Η γέμιση πρέπει να είναι σφιχτή.
Όταν βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο τη χωρίζουμε σε μπαλάκια. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με το χέρι μας σχηματίζοντας ένα φύλλο, όχι πολύ λεπτό. Στο κέντρο βάζουμε μισό κουταλάκι γέμιση και το κλείνουμε καλά, ενώνοντας τις άκρες της ζύμης. Απλώνουμε τα τυροπιτάκια σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 30' στους 200 βαθμούς.