Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 300 γρ. μαλακή φέτα, θρυμματισμένη
- 100 γρ. γαλοτύρι ή γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. μανούρι
- 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
- 3 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κουτ. γλυκιά πάπρικα καπνιστή (στα μπαχαράδικα), προαιρετικά
- 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη
- 1/2 πιπερίτσα καυτερή κόκκινη, ψιλοκομμένη (αν αντέχετε τα καυτερά)
Διαδικασία
Βάζουμε στο μπλέντερ τα τυριά, το μπούκοβο, τις πάπρικες, τον κόλιανδρο και την καυτερή πιπερίτσα (αν θέλουμε). Δουλεύουμε το μείγμα στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο, μέχρι να πολτοποιηθεί καλά. Την ώρα του σερβιρίσματος προσθέτουμε το μηλόξιδο και ανακατεύουμε.
Αν δεν προσθέσουμε το μηλόξιδο, μπορούμε να κρατήσουμε την τυροκαυτερή για 4 - 5 ημέρες στο ψυγείο.