Συνοδεύει φρέσκα, αλλά και ώριμα κίτρινα τυριά σε ένα καλοκαιρινό πλατό τυριών, ενώ γίνεται ένα ωραιότατο άρτυμα για σάντουιτς.
Υλικά
400 γρ. πιπεριές κέρατo, ψιλοκομμένες
1 κιλό ροδάκινα, σε κύβους 1 εκ.
1/3 φλιτζ. τσαγιού ξίδι από λευκό κρασί
1/3 φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
3 εκ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1- 2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
3/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
4 κάψουλες καρδάμωμο, ολόκληρες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ροδάκινα μετη ζάχαρη, το ξίδι και το τζίντζερ.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το αλάτι, τα μπαχαρικά και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό και προσθέτουμε τα ροδάκινα.
Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να διαλυθούν τα ροδάκινα.
Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για λίγα λεπτά, να δέσει το μείγμα και να γίνει σαν μαρμελάδα.
«Ψαρεύουμε» και αφαιρούμε τα καρδάμωμα.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το τσάτνεϊ να κρυώσει.
Το βάζουμε σε βαζάκια και το διατηρούμε στο ψυγείο (έως 2 μήνες).