Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜε λίγο πελτέ, μέλι, μπούκοβο και κρέμα μπαλσάμικου φτιάχνουμε ένα τσάτνεϊ της στιγμής και δίνουμε μια ωραία αιχμηρή νότα στο τοστ μας με σπαράγγια και μπέικον.
Υλικά
100 γρ. σπαράγγια (καθαρισμένα και κομμένα στη μέση)
100 γρ. φέτες καπνιστού μπέικον
1½ κουτ. σούπας πελτέ
1 κουτ. γλυκού μέλι
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
1 κουτ. σούπας κρέμα μπαλσάμικου
4 φέτες σταρένιο ψωμί για τοστ
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τοστ με σπαράγγια, μπέικον και αυτοσχέδιο τσάτνεϊ ντομάτας, αλείφουμε τα σπαράγγια με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο.
Απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου τις φέτες καπνιστού μπέικον και ψήνουμε στο γκριλ για 5-7 λεπτά.
Ανακατεύουμε το πελτέ με το μέλι, το μπούκοβο και την κρέμα μπαλσάμικου.
Στη συνέχεια, αλείφουμε με το αυτοσχέδιο αυτό τσάτνεϊ 2 φέτες σταρένιο ψωμί για τοστ.
Μοιράζουμε τα σπαράγγια (κομμένα σε κομμάτια 2-3 εκ.) και το μπέικον.
Κλείνουμε με άλλες 2 φέτες σταρένιο ψωμί για τοστ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένη τοστιέρα για περίπου 2 λεπτά και σερβίρουμε το τοστ με σπαράγγια, μπέικον και αυτοσχέδιο τσάτνεϊ ντομάτας.