Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΑπάκι και γραβιέρα δίνουν τόνο ελληνικό και λιγότερο πρόχειρο στο κλασικό πρόχειρο φαγητό μας.
Υλικά
100 γρ. ντοματίνια
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βαλσαμικό
1/2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
4 φέτες πολύσπορο ψωμί για τοστ
60-80 γρ. απάκι σε φέτες (σε ορισμένα μπακάλικα μπορεί να βρούμε και από κοτόπουλο)
2 φέτες γραβιέρα πικάντικη
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τοστ με απάκι και πικάντικη γραβιέρα, σοτάρουμε τα ντοματίνια στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το βαλσαμικό και προσθέτουμε το θυμάρι.
Μοιράζουμε τα σοταρισμένα ντοματίνια σε 2 φέτες πολύσπορο ψωμί για τοστ.
Πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού βάζουμε από 30-40 γρ. απάκι και από 1 φέτα γραβιέρα πικάντικη.
Κλείνουμε με άλλες 2 φέτες πολύσπορο ψωμί για τοστ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένη τοστιέρα.
Κόβουμε, το τοστ με απάκι και πικάντικη γραβιέρα, σε τρίγωνα και σερβίρουμε.