Τορτίγια με γαρίδες, τσαλαφούτι και μαραθόριζα ένα γρήγορο, νόστιμο αλλά και υγιεινό σνακ. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τσαλαφούτι με κατίκι αν θέλετε πιο ουδέτερη γεύση.
Υλικά
4 γαρίδες Νο3, καθαρισμένες
60 γρ. μαραθόριζα, πολύ λεπτοκομμένη
1/4 κ.γ. μαραθόσποροι, χοντροκοπανισμένοι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 τορτίγια μεσαίου μεγέθους
40 γρ. τσαλαφούτι (όξινο κρεμώδες τυρί από αιγοπρόβειο γάλα) ή κατίκι
5-6 φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε την τορτίγια με γαρίδες, μαραθόριζα και τσαλαφούτι, αρχικά σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τις γαρίδες, τη μαραθόριζα και τον μαραθόσπορο, σε μέτρια φωτιά, για 40 δευτερόλεπτα.
Αποσύρουμε, ρίχνουμε τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
Ζεσταίνουμε ελαφρώς την τορτίγια στο τηγάνι, ίσα να μαλακώσει.
Αλείφουμε με το τυρί τη τορτίγια και βάζουμε το μείγμα γαρίδας.
Σκορπίζουμε τον δυόσμο, διπλώνουμε στη μέση και ψήνουμε στην τοστιέρα για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να ζεσταθεί.