Τηγανίτες με ξινοτύρι και μέλι, ένα εύκολο και γρήγορο πρωινό, ο συνδυασμός αλμυρού και γλυκού θα σας εντυπωσιάσει!
Υλικά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
50 ml ελαιόλαδο
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
50 γρ. ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουτ. γλυκού σόδα
λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα
αλειφώδες ξινοτύρι της αρεσκείας μας (π.χ. ξινομυζήθρα, γαλοτύρι, τσαλαφούτι, κατίκι, κ.ά.)
μέλι για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το γιαούρτι, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη κανέλα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα ίσα να αναμειχθούν.
Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, αλείφουμε με 1 κουτ. γλυκού βούτυρο, μετριάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε περίπου 30 γρ. μείγμα (2 κουτ. σούπας) για να κάνουμε μικρές τηγανίτες (αν το τηγάνι μας είναι μεγάλο, μπορούμε να βάλουμε ταυτόχρονα 2-3 τηγανίτες).
Ροδίζουμε για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε τις τηγανίτες, καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας, ρίχνουμε 1/2 κουτ. γλυκού βούτυρο και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Όσο είναι ζεστές οι τηγανίτες, απλώνουμε στην καθεμία λίγο αλειφώδες ξινοτύρι της αρεσκείας μας, μαλακωμένο με το πιρούνι, περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε.