Κείμενο: Ντίνα Νικολάου
Υλικά
2 κουτ. σούπας κοφτές ταραμάς λευκός (καλής ποιότητας )
1 πατάτα μεγάλη καθαρισμένη και τριμμένη
2 φέτες ψωμί χωριάτικο μπαγιάτικο μουλιασμένο σε νερό (χωρίς τις κόρες )
1 φλιτζάνι άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
1/2 φλιτζάνι ανθρακούχο νερό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Διαδικασία
Διαλύουμε τον ταραμά στο ανθρακούχο νερό.
Τον ρίχνουμε σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το ψωμί μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Στο τέλος προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί μέχρι να αποκτήσουμε ένα μίγμα που να είναι εύπλαστο.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε κεφτέδες.
Τους τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 -30 λεπτά.
Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.