Κείμενο: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Shutterstock
Αποθήκευση για αργότερα∆ιαλέξτε μεγάλες ελιές για αυτήν τη συνταγή της ταπενάντ με σκόρδο, αντζούγιες και κάππαρη.
Υλικά
400 γρ. μαύρες ή πράσινες ελιές
2 σκελίδες σκόρδου
10 φιλέτα αντζούγιας
1 κουτ. σούπας κάππαρη
150 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις χοντροκόβουμε.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου. Κόβουμε τις αντζούγιες σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε την κάππαρη.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά και ξαναχτυπάμε μέχρι να προκύψει μια πηχτή πάστα.
Τη βάζουμε σε μικρά αποστειρωμένα βάζα.
Στη συνέχεια ξαναβράζουμε τα βάζα με την ταπενάντ για 40 λεπτά περίπου.