Στα χέρια του σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου, η «δύσκολη», σούπερ πικάντικη κοπανιστή συνδυάζεται με κολοκυθάκια σε μια τάρτα-έκπληξη!
Υλικά
Για τη ζύμη κουρού
160γρ.αλεύρι + λίγο ακόμα
3 γρ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
1 φακελάκι (9 γρ.) ξηρή μαγιά (διογκώνει και δίνει μια «ψωμένια» νοστιμιά στη βάση)
λίγο ελαιόλαδο (για το σκεύος)
Για τη γέμιση
200 γρ. κολοκύθια, σε κυβάκια
100 γρ. κοπανιστή Μυκόνου
30 γρ. κασέρι, τριμμένο
60 γρ. κρέμα γάλακτος
60 ml φρέσκο γάλα
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού λάδι τρούφας (προαιρετικά)
Διαδικασία
Ζύμη
Για τα τάρτα με κολοκυθάκια και κοπανιστή, από τον Σωτήρη Ευαγγέλου, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο (το ειδικό εξάρτημα για ζύμες) όλα τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν.
Ρίχνουμε σταδιακά 50-60 ml νερό και ζυμώνουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και αλείφουμε με λίγο λάδι την ταρτιέρα.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι μια επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο, πάχους 2-3 χλστ. και διαμέτρου περίπου 30εκ. Στρώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα, ώστε να καλύψει πυθμένα και τοιχώματα.
Την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, για να φουσκώσει ομοιόμορφα στο ψήσιμο, και την ψήνουμε για 10 λεπτά, να ροδίσει ελαφρώς.
Γέμιση
Στο μεταξύ, σοτάρουμε τα κολοκυθάκια στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο αλάτι, γιατί η κοπανιστή είναι αρκετά αρμυρή.
Τάρτα
Αδειάζουμε τη γέμιση στην προψημένη βάση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Δυναμώνουμε τον φούρνο στους 180° C και ψήνουμε την τάρτα σε χαμηλό ράφι στον φούρνο για περίπου 25 ́ ή μέχρι να γίνει.
Ξεφουρνίζουμε την τάρτα με κολοκυθάκια και κοπανιστή, από τον Σωτήρη Ευαγγέλου, αφήνουμε λίγο να σταθεί και, αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι τρούφας στην επιφάνεια.