Συνταγή: Περικλής Κοσκινάς
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 6 λεπτές φέτες ψωμιού (κατά προτίμηση από μπαγκέτα)
- 1 μέτρια ντομάτα
- 2 - 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 φέτες χαμόν ή προσούτο της αρεσκείας μας
- αλάτι
Διαδικασία
Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, στη λειτουργία του γκριλ, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν σχετικά τραγανές. Σε ένα μικρό μπολ τρίβουμε τη ντομάτα. Μοιράζουμε την ντομάτα στο ψωμί, πασπαλίζουμε με αλάτι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Κόβουμε στη μέση τις φέτες χαμόν ή προσούτο, βάζουμε από ένα κομμάτι σε κάθε φέτα, πάνω από την ντομάτα και σερβίρουμε.