Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΕρχεται η Σαρακοστή και ετοιμάζουμε άγρια χόρτα του αγρού σε στρούντελ
Υλικά
Για τη γέμιση
1 κιλό άγρια χόρτα
1 δέσμη κρεμμυδάκια φρέσκα
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
250γρ κόκκινες γλυκές πιπεριές
150γρ καρύδια κοπανισμένα
250γρ φύλλο μπακλαβά
50γρ ελαιόλαδο
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση: πλένουμε και στραγγίζουμε τα χόρτα. Τα κόβουμε σε κομμάτια περίπου 2 εκ. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές.
Σε μεγάλο τηγάνι, βάζουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με το ελαιόλαδο και μαραίνουμε για 2-3’. Προσθέτουμε τις πιπεριές κι ανακατεύουμε για 1’. Ρίχνουμε και τα χόρτα και ψήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αφήνουμε να κρυώσουν κι ανακατεύουμε μέσα τα καρύδια.
Απλώνουμε ένα φύλλο μπακλαβά, το αλείβουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο. Το αλειβουμε κι αυτό κι επαναλαμβάνουμε για την μισή ποσότητα φύλλων. Απλώνουμε στο κέντρο τη μισή γέμιση και διπλώνουμε τις δύο άκρες προς τα μέσα. Τυλίγουμε στη συνέχεια προσεκτικά, μεταφέρουμε το στρούντελ σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα κι αλείβουμε με ελαιόλαδο.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
Ψήνουμε τα στρούντελ σε μέτριο φούρνο για 45’ περίπου.
Ταιριάζουν πολύ με ένα λεμονάτο ταχίνι.