Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΈνα λαχταριστό σάντουιτς έτοιμο στο πι+φι!
Υλικά
- 2 λεπτά μοσχαρίσια σνίτσελ
- 1 αυγό
- ψίχουλα ψωμιού ή γαλέτα (1/2 - 1 φλιτζάνι)
- 30 ml λάδι
- 1 μπαγκέτα (κατά προτίμηση πολύσπορη)
- 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 2 φλιτζ. τσαγιού έτοιμη, πλυμένη πράσινη σαλάτα
- ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε τα λεπτά μοσχαρίσια σνίτσελ, τα αλευρώνουμε ελαφρώς και μετά τα βουτάμε στο μπολ με το χτυπημένο αυγό και στην συνέχεια το βάζουμε στο πιάτο με τριμμένα ψίχουλα ψωμιού ή γαλέτα. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε δυνατή φωτιά για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και τα κόβουμε σε λωρίδες. Παίρνουμε την μπαγκέτα (κατά προτίμηση πολύσπορη), την κόβουμε στα δύο και στη συνέχεια κάθε κομμάτι το ανοίγουμε, ώστε να το γεμίσουμε.
Απλώνουμε την μαγιονέζα σε κάθε κομμάτι μπαγκέτας, καθώς και την πράσινη αλάτα, πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα ακέρωτου λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε τις φέτες σνίτσελ. Σκεπάζουμε τα σάντουιτς και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα ή άλλη σαλάτα εποχής.