Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΣνακάκι με προσούτο και σπανάκι που κάνει για κυρίως γεύμα...
Υλικά
- 1 φραντζόλα ciabatta
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 φλιτζ. τσαγιού έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι (προτιμότερο baby)
- 250 γρ. πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, κομμένες σε λωρίδες
- 8 φέτες προσούτο
- 125 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, σε φέτες
- λίγα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού
- λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Διαδικασία
Κόβουμε την φραντζόλα ciabatta στη μέση κατά μήκος, την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τη φρυγανίζουμε ελαφρώς στο γκριλ ή στην τοστιέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι κσι τη μουστάρδα και αλείφουμε τη μέσα πλευρά του ψωμιού με το μισό μείγμα. Στρώνουμε στο ψωμί το σπανάκι, από πάνω προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, το προσούτο και την μοτσαρέλα. Πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού και λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί και πιέζουμε με την παλάμη μας να κλείσει καλά. Το τυλίγουμε σφιχτά, κόβουμε σε 4 μέρη και σερβίρουμε.