Για τη 14η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 1η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Αλεξάνδρας Παππά.
Υλικά
- 4 μεγάλες φέτες ψωμί της αρεσκείας μας (ή 2 ατομικά ψωμάκια)
- 1 πακέτο φιλέτα καπνιστής πέστροφας
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη, καλά ξαλμυρισμένη
- 1/3 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας κρεμώδες τυρί της αρεσκείας μας
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), πολύ ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Ανακατεύουμε το κρεμώδες τυρί με το κρεμμυδάκι, την κάππαρη, τον άνηθο, το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Απλώνουμε το μείγμα αυτό στις 2 φέτες ψωμιού. Κόβουμε τα φιλέτα της πέστροφας σε μικρότερα κομμάτια και τα μοιράζουμε στις δύο φέτες ψωμιού. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κλείνουμε με τις άλλες φέτες ψωμιού.
Συνοδεύουμε με: Ντομάτα σαλάτα ή άλλη σαλάτα της αρεσκείας μας κι ένα ποτήρι μπίρα, που πίνουμε στην υγειά μας.