Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΈνα σάντουιτς της στιγμής, πλούσιο σε πρωτεϊνες, που σε χορταίνει. Ιδανικό σνακ για τις ώρες που εργάζεσαι.
Υλικά
- 2 αυγά (διαχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους)
- 60 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί (τύπου σεβρ) ή μανούρι, θρυμματισμένο + 2 φέτες κατσικίσιο τυρί (ή μανούρι) για τα σάντουιτς
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
- 20 γρ. βούτυρο (ή 1 - 2 κουταλιές ελαιόλαδο)
- 2 ατομικά ψωμάκια
- μερικά τρυφερά φύλλα σπανακιού ή ρόκας
- 4 φέτες προσούτο
Διαδικασία
Χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν αφράτα.
Προσθέτουμε τους κρόκους, το θρυμματισμένο τυρί, το μαϊντανό, το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε, σε δυνατή φωτιά, το βούτυρο μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνει και να ροδίσει η ομελέτα. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε στο καθένα από 1 φέτα κατσικίσιο τυρί (ή μανούρι). Κόβουμε την ομελέτα σε κομμάτια, τα οποία μοιράζουμε στα 2 σάντουιτς. Βάζουμε επίσης το σπανάκι ή τη ρόκα και 2 φέτες προσούτο στο καθένα, κλείνουμε και σερβίρουμε.