Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Το σαγανάκι απογειώνει το κλασικό σάντουιτς με μπέικον. Γιαουρτόσαλτσα και μαρουλόφυλλα κρατούν τις ισορροπίες. Θα το δοκιμάσεις;
Υλικά
- 1 μπαγκέτα
- 6 φέτες μπέικον
- 4 φέτες τυρί για σαγανάκι (χαλούμι, φορμαέλα, μελίχλωρο Λήμνου ή άλλο μαστιχωτό τυρί για σαγανάκι)
- 1/2 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 - 2 φύλλα πράσινης σαλάτας
Διαδικασία
Κόβουμε 1 μπαγκέτα στα δύο και την ανοίγουμε στη μέση.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και από τις δύο πλευρές, να ξεροψηθεί. Το βγάζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές το τυρί, μέχρι να μαλακώσει και να ξεροψηθεί εξωτερικά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, και με το μείγμα αυτό αλείφουμε το κάτω μέρος του ψωμιού. Από πάνω βάζουμε το μπέικον και τις φέτες τυριού. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βάζουμε και τα φύλλα πράσινης σαλάτας. Κλείνουμε την μπαγκέτα, την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τη σερβίρουμε με τσιπς πατάτας.